Nelipot stik

V podjetju Plastika Bevc d.o.o., v katerem že 39 let predelujemo plastične mase, delujemo z željo razvijanja in proizvajanja kakovostnih plastičnih produktov in storitev ter zadovoljujemo potrebe trga. Z dolgoletnim vlaganjem v znanje in tehnološko opremo ter vestnim poslušanjem želja naših strank, smo postali eden vodilnih ponudnikov plastičnih produktov in storitev v Sloveniji. Brizgan izdelek ”Nelipot stik” je bil razvit zaradi potrebe podjetja ISTOST d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo naravne kozmetike. Svoje najbolje prodajane produkte Nelipot dezodorantne kreme BASIC, SHAC in IROF, ki so bile nagrajene z nazivom Hit produkt leta 2016 v okviru oddaje Štartaj, Slovenija!, želi predstaviti v uporabniku prijaznejši formi – kot dezodorant v stiku.

Odlično, izčiščeno oblikovanje ga naredi opaznega na polici, njegova posebnost pa je tudi v izbiri materiala. Nelipot stik je namreč narejen iz razgradljive bioplastike, natančneje materiala Bio-Flex. Gre za t.i. PLA plastiko (plastiko iz mlečne kisline), narejene na rastlinski osnovi (lahko iz sladkornega trsa, koruze ali naravnih olj), ki je v celoti bioragradljiva (razpade na vodo in ogljikov dioksid).

Naša raziskava trga kaže, da v Evropi trenutno še ne obstaja dezodorant v stiku, katerega embalaža bi bila izdelana iz omenjenega materiala ter imela takšne lastnosti biorazgradljivosti.