Skoči na vsebino

2. junija, 2021

Razlika med orodji z večimi votlinami in orodji z menljivimi oblikovnimi jedri

Orodje/kalup je votla oblika, ki je običajno izdelana iz nerjavečega jekla, v katero je vbrizgana plastika za izdelavo plastičnega dela. Plastika se vbrizga v votlino, ki je oblikovana v obliki želenega dela. Kalupi se uporabljajo samo v masovni proizvodnji zaradi stroškov, ki nastanejo pri njihovem oblikovanju in izdelavi. Ker so ključnega pomena za proizvodni postopek, je bistveno, da so natančno izdelani.

Orodje z večimi votlinami

Orodje z več votlinami ima več votlin istega dela in proizvede več kot en del na proizvodni cikel. Zaradi krajšega časa priprave na serijo omogoča hitrejše dokončanje želenega števila delov. To poveča produktivnost in ustvari boljšo stopnjo donosa pri večjih količinah.

Kalupi z več votlinami vam omogočajo tudi učinkovitejšo uporabo cikla in izdelavo več delov iz istega brizgalnega cikla. Naši kalupi z več votlinami zagotavljajo kakovostne dele, hkrati pa ohranjajo natančna odstopanja in optimizirajo čas cikla.

Orodje z menljivimi oblikovnimi jedri za različne artikle

Orodje z menljivimi oblikovnimi jedri za različne artikle ima v kalupu zarezanih več votlin, kar omogoča oblikovanje večih različnih delov z istim materialom v enem ciklu. Vsaka votlina običajno tvori drugačen del, ki je idealen za prototipe kalupov zaradi hitrih ciklov oblikovanja.

Tovrstni kalupi med polnjenjem običajno niso uravnoteženi, ker imajo deli pogosto različne oblike, kar lahko privede do povečanja napak pri oblikovanju.

Ko več različnih delov izstopi iz kalupa, je za ločevanje delov potrebno veliko več ročnega posredovanja. To običajno vključuje večjo stopnjo ročnega dela, saj avtomatizacija v procesu ločevanja ni optimalna.

Zaradi višje stopnje napak pri kalupih z menljivimi oblikovnimi jedri za različne artikle so ti običajno cenejši od kalupov z več votlinami. V primeru majhnih serij je cena izvedbe orodja ugodna.

Če želite izvedeti več o naših storitvah in kako lahko zadovoljimo potrebe vašega podjetja, nas kontaktirajte še danes.

Ekipa Plastika Bevc

Zadnje novice

Standard tekstur VDI 3400

Prenesi

Katalog izdelkov

Katalog izdelkov

S klikom na spodnjo povezavo prenesete katalog izdelkov.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.